До края на седмицата двете позиции ще бъдат поставени на

...
До края на седмицата двете позиции ще бъдат поставени на
Коментари Харесай

Валентин Граматиков: На пътния бранш беше по-изгодно да стои в подчинено положение

" До края на седмицата двете позиции ще бъдат сложени на масата на работна среща сред представители на сектора и представители на страната. Детайлите по договаряне на бъдещите политики в бранша ще бъдат споразумени . Има протегнати ръце от двете страни, въпросът е да се стигне до здрависване ". 

Това сподели пред БНР заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков след оповестяване на завършек на митингите на пътностроителните компании. 

Той уточни, че никой не желае браншът да отстъпва от сумата 900 млн. лв., която има да получава от страната

" Това са действия, които са осъществени. Въпросът е, че би трябвало да се откри механизъм за погашение на парите на изпълнителите. Единственият метод нещата да се случват по легален път е заплащанията да бъдат решени през Народното събрание през Закона за държавния бюджет ". 

И разясни, че договарянията са за намиране на законен метод за разплащане на обновените в бюджета 100 млн. лв. за зимно разчистване и за пари от промяна на бюджета на АПИ

В предаването " Нещо повече " Граматиков уточни: 

" Огромната покруса на пътния отрасъл е, че един човек дава обещание нещата.  На пътния отрасъл беше по-изгодно да стои в подчинено състояние . Получават тези, които са близки, само че има и такива, които са за масовката. И обкръжението са сега в положението да търсят пари за заплати и да могат да си продължат бизнеса ". 

Интервюто с Валентин Граматиков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР