„До края на работния ден вчера и рано тази сутрин

...
„До края на работния ден вчера и рано тази сутрин
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Прокуратурата още не е изпратила писмото до ОАЕ за разпит на Божков

„ До края на работния ден през вчерашния ден и рано тази заран в Министерството на правораздаването искане за правна помощ от прокуратурата не е постъпвало “.

Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова пред медиите, преди съвещание на Висшия правосъден съвет.

„ Процедурата е такава, че настояването би трябвало да бъде изпратено от прокуратурата до Министерството на правораздаването и оттова да бъде препратено към ОАЕ “, изясни Йорданова.

Преди дни от Софийската градска прокуратура (СГП) оповестиха, че желаят да изпратят молба за правна помощ до ОАЕ за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец във връзка досъдебното произвеждане, по което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова бяха арестувани от Министерство на вътрешните работи за 24 часа, а по-късно освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания.

Министър Йорданова изясни, че периоди за слагане на такова искане няма и прокуратурата би трябвало да реши какъв брой бързо и експедитивно желае да извърши съответните дейности. По думите ѝ настояването и подготовката на тези документи е характерна работа, тъй като би трябвало да дава отговор на доста съответни и строго официални критерии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР