До края на октомври 2017 г. всяко предприятие или самоосигуряващо

...
До края на октомври 2017 г. всяко предприятие или самоосигуряващо
Коментари Харесай

До края на октомври се подават декларациите за дължимите данъци

До края на октомври 2017 година всяко дружество или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица приходи отвън тези по трудов контракт и е задължено да удържа налог, би трябвало да подаде декларация за дължими налози. Декларацията – по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ и по член 201, алинея 1 от ЗКПО (образец 4001) се подава в периодите за внасяне на дължимите налози. Авансовият налог за приходите от наем, от друга стопанска активност и за паричните приходи от други източници, удържан за приходи, изплатени през третото тримесечие на 2017 година, се заявява в период до 31 октомври 2017 година
Декларацията се подава и от физически лица, в случай че предприятието или самоосигуряващото се лице – длъжник на прихода, не е задължено да удържа и надлежно да внася налог. Дължимите налози се заявяват в Национална агенция за приходите до края на месеца, идващ тримесечието, през което е добит приходът, като за приходи от наем или от друга стопанска активност, добити от физическите лица през третото тримесечие на годината, срокът е надлежно 31 октомври 2017 година
Декларацията за дължими налози се показва в Национална агенция за приходите и за окончателните налози, удържани върху приходите на задгранични физически лица (например върху хонорари за услуги, неустойки, компенсации, стипендии за образование в България, приходи от лихви и други), както и за окончателните налози върху приходите от дивиденти и ликвидационни дялове, изплатени на локални и задгранични физически лица, непознати компании и локални сдружения, които не са търговци, в това число общините.
До момента в офис на Национална агенция за приходите Видин 296 компании са заявили, че са изплащали приходи на физически лица за третото тримесечие на 2017 година, 75% от които са подадени по електронен път. Най-удобния метод за подаване на декларацията за дължими налози е използването на електронните услуги на Национална агенция за приходите посредством електронен автограф или ПИК код.
Повече информация за попълване на декларациите и за заплащане на дължимите налози клиентите на Национална агенция за приходите могат да получат на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един диалог, на интернет страницата на организацията или в офисите на приходната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР