До края на ноември министерството ще е готово с новата

...
До края на ноември министерството ще е готово с новата
Коментари Харесай

Кадастралната карта на страната ще е готова до 5 г.

До края на ноември министерството ще е готово с новата Национална жилищна тактика до 2030 година На базата на разбор и изследвания за положението и потребностите, ще бъде създаден нов модел на българската жилищна система, в който да се откри решение на проблемите с остарелия и занемарен жилищен фонд, риска от градивни проблеми в част от постройките, високата енергоемкост, ниския комфорт и нездравословните условия на обитаване. Това заяви зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев през днешния ден, представен от пресцентъра на ведомството.

Стратегията ще включва и задачите на държавната жилищна политика, средствата за постигането им и отговорностите на заинтригуваните страни – жителите, страната, общините, частния и неправителствения браншове.

До пет години би трябвало да бъде подготвена дефинитивно кадастралната карта на цялата страна и това е един от целите в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството, увери зам.-министърът.

Работи се интензивно по преобразуването на картите на възобновената благосъстоятелност и на земеразделителните проекти на кадастрални карти, следва изчистването на така наречен очевидни и в действителност неточности, които са най-вече в линейните обекти в зоните към урбанизираните територии, където граничат със земеделските земи, разясни министърът.

По думите му, измежду главните задания в тази тенденция е и надграждането на кадастралните карти със профилирани карти за редица територии в страната, като да вземем за пример за свлачищните региони. " Такива са картите по черноморското крайбрежие, които към този момент направихме, сподели Йовев и акцентира, че със профилираните карти жителите ще имат достъп до повече спомагателна информация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР