До края на миналата седмица в България са пристигнали от

...
До края на миналата седмица в България са пристигнали от
Коментари Харесай

Над 11 000 украински деца и младежи са пристигнали у нас

До края на предходната седмица в България са пристигнали от Украйна 11 300 деца и младежи до 18 години. Повечето още не са решили дали ще останат у нас или ще заминат за чужбина. Много зависи какъв брой време ще продължат военните дейности там, тъй като всички са с настройка да се върнат. Това съобщи пред публицисти в Пловдив министърът на образованието акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Българската страна прави всичко допустимо, с цел да приобщи бежанците. В момента се организират неделни занимания в София и Варна за образование по български език. В образованието се включват тези, които са подали молба. 

Около 20 000 деца и младежи бихме могли да включим без проблем в просветителната система, само че при по-голям брой ще се наложи смяна. МОН се  приготвя за 100 000, обясни министър Денков.  

Обсъждат се разнообразни разновидности за банкет на етнически българи от Украйна в българските висши учебни заведения. Предвижда се нарастване на броя като предлагането е квотата да се усили на 1000 индивида от Украйна. 

В момента се приготвят и документи до Европейски Съюз за подкрепяне на украинските бежанци по специфичния фонд.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР