До края на годината ще подготвим за експлоатация третата временна

...
До края на годината ще подготвим за експлоатация третата временна
Коментари Харесай

Третата оперативна база за HEMS в Сливен ще бъде готова до декември

До края на годината ще подготвим за употреба третата краткотрайна оперативна база за незабавната помощ по въздух. Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, който дружно с кмета на община Сливен Стефан Радев посети през днешния ден летище " Бършен ". Там ще се намира третата краткотрайна, а на по-късен стадий и една от шестте непрекъснати бази за HEMS.

" За нас е значимо незабавно след идването на всеки хеликоптер, той да бъде пуснат в употреба в най-кратки периоди, с цел да могат хората при нужда да получат незабавна здравна помощ. Затова община Сливен ни дава да употребяваме съществуваща инфраструктура на летище " Бършен ", където ще правим ремонт, с цел да създадем условия за обслужване и опериране на хеликоптера. 

Министър Гвоздейков изясни, че с позиционирането на третия вертолет в Сливен, той ще покрива огромен периметър в Източна и Централна България, а също и част от автомагистрала " Тракия ". По думите му повода да бъде определен Сливен е географското му състояние, защото философията на HEMS е да бъде позициониран хеликоптер в център, който да е на еднообразно разстояние от градовете за оказване на здравна незабавна помощ по въздух.

До година и половина ще завърши построяването на шестте непрекъснати оперативни бази, предвижда министърът. " Около 200 души ще работят в системата за незабавна здравна помощ по въздух в цялата страна ", разяснява още министърът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР