До края на годината ръководствата на всички държавни болници ще

...
До края на годината ръководствата на всички държавни болници ще
Коментари Харесай

Гърция: Сменят ръководствата на държавните болници заради лошо управление

До края на годината управленията на всички държавни лечебни заведения ще бъдат заменени, съобщи министърът на опазването на здравето Михалис Хрисохоидис, представен от БНР.

Днес той уволни управителния съвет на болничното заведение „ Света Олга “ в Атина поради неприятно ръководство. Наред са останалите държавни лечебни заведения. Във всички анкети за оценка на политиката на държавното управление гърците показват неприятните условия за лекуване на държавните лечебни заведения.

Хората считат, че кабинетът на Кириакос Мицотакис не отделя задоволително средства за опазване на здравето, изискванията в лечебните заведения са неприятни и с месеци се чака пациентите да бъдат оперирани.

В някои лечебни заведения даже настаняват болните по коридорите.

Министър Хрисохоидис съобщи, че в доста от случаите управленията на лечебните заведения нямат оперативна стратегия и основават компликации за пациентите, които се принуждават да се извърнат към частни клиники.

Средствата по проекта за възобновяване и вярно действие на държавните здравни заведения ще се получат от Европейския съюз. В страната действат 130 държавни лечебни заведения и 150 поликлиники. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР