До края на годината едното платно на автомагистрала Струма между

...
До края на годината едното платно на автомагистрала Струма между
Коментари Харесай

Планира се пускане на едното платно на АМ Струма

До края на годината едното платно на автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Симитли и едната тръба на новия тунел " Железница " могат да бъдат пуснати за придвижване, което ще е в двете посоки. Това обявиха при инспекцията на трасето заместник-министърът на районното развиване Захари Христов и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Близо две години строителството на сектора от автомагистралата от двете страни на новия тунел " Железница " е блокирано от две свлачища, които занапред ще се укрепват.

За това ще бъдат оповестени обособени публични поръчки, прецизираха от АПИ по време на инспекцията.

И все още обаче има опция за отваряне на едното платно на автомагистралата и едната тръба на тунела, безапелационен беше заместник-министърът на районното развиване Захари Христов.

" В понеделник насрочваме комисия, която до две седмици би трябвало да излезе с решение. След решението на работната група получих увещание то строителите, че в двумесечен период ще можем да приказваме за стартиране на краткотрайна организация на придвижването в едното платно – в двете посоки. "

Пускането на едното платно на автомагистралата и едната тръба на тунела ще бъде обезпечено и безвредно, като редом ще се работи по подсилване на свлачищата, добави ръководителят на УС на АПИ Иво Иванов.

" Желанието ни е по най-бързия метод да пуснем това трасе, с цел да можем да облекчим трафика, изключително преди зимния сезон, тъй като тук има две тапи, две кръгови, които са извънредно инфарктни. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР