До края на годината българската финтех компания планира да започне

...
До края на годината българската финтех компания планира да започне
Коментари Харесай

Credissimo продължава успешната си международна експанзия

До края на годината българската финтех компания възнамерява да стартира работа на още един пазар в Латинска Америка. Шест години след старта на интернационалната си агресия водещата в онлайн кредитирането компания продължава с разширението на пазарите си зад граница. След последно добавения и разрастващ се сполучливо пазар - Колумбия, екипът й е решен да затвърди позициите си в района, като за тази цел приготвя пускане на активност на още един латиноамерикански пазар.
Зад граница
Не остава на назад във времето разширението на активността на финтех групата и в Европа. Очакванията са до края на годината да бъдат раздадени първите заеми и в Испания.

" Навлизането на нови пазари е част от дълготрайната ни тактика за разширението на бизнеса. Испанският пазар е в пъти по-голям от българския и макар че сегментът на потребителското кредитиране е мощно конкурентен, той към момента предлага огромен капацитет за напредък. Нашето основно преимущество са редицата вътрешно създадени новаторски и нямащи аналог софтуерни решения, което се потвърждава на всеки от външните пазари, на които присъстваме ", споделя Георги Руков, шеф " Международно развиване " в.

Освен наличие на испански говорещите пазари Credissimo работи и върху навлизането на още два западноевропейски пазара, сред които е и Германия.
Реклама
Приоритет в стратегическото развиване на компанията постоянно е било и създаването и налагането на новаторски и високотехнологични решения за усъвършенстване на процесите в името на облекчение на клиентите.
И за клиентите в България
Credissimo е и първата компания, която предложи мигновено утвърждение на заем за клиентите си в България. Вече повече от четири години разглеждането на всяка молба минава през напълно автоматизиран и високоскоростен развой, провеждан от изкуствен интелект.

Георги Карпузов, действен шеф на Credissimo, разяснява: " Последните две години за нас бяха извънредно потребни от позиция на фокусиране върху вътрешните ни софтуерни разработки, като за задачата в компанията се обособи вътрешен екип от анализатори и експерти в построяването на математически модели, основани на самообучаващи се системи. Една от тях е самообучаващият се скоринг модел, с помощта на който предоставяме на клиентите ни мнение на момента, беше надграден дотам, че планираме в идващите няколко месеца да го изнесем даже като независим артикул, наличен за финтех компании. "

Развитието на българския пазар също не е оставено на назад във времето. От няколко месеца дава опция на клиентите си за извънредно улеснено попълване на заявление за заем на база добиване на персоналните данни от фотография на документ за идентичност и автоматизираното им попълване в съответните полета. Компанията е и единствената досега, която дава опция за асимилиране на отпуснатото финансиране по всяка карта, издадена от Mastercard или Visa.
Реклама
През тази година Credissimo възнамерява и представянето на напълно нов артикул, интегриран в новаторска високотехнологична платформа, нямаща аналог на българския пазар.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Финтех
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР