До края на февруари в Англия може да отпадне законът,

...
До края на февруари в Англия може да отпадне законът,
Коментари Харесай

Самоизолацията заради ковид може да отпадне в Англия

До края на февруари в Англия може да отпадне законът, който задължава инфектираните с COVID-19 да се изолират, заяви министър председателят Борис Джонсън.

При изискване че сегашните окуражаващи трендове в данните се запазят, упованията ми са, че ще можем да прекратим месец по-рано последните вътрешни ограничавания, в това число законовото условие да се самоизолирате, в случай че пробата е позитивен, съобщи английският министър-председател пред Камарата на общините.

Той съобщи, че има намерение да показа държавната тактика за живот с Коронавирус след края на междусрочната почивка на 21 февруари.

Миналия месец Джонсън разгласи, че ще бъде позволено да отпадне законовото условие хората да се самоизолират, когато са инфектирани с ковид, когато на 24 март изтече срокът на деяние на наредбите.

Повечето ограничавания, свързани с ковид, в това число наложителното носене на маски, бяха анулирани в Англия на 27 януари, откакто английското държавно управление съобщи, че въвеждането на бустерна ваксина сполучливо е понижило сериозните болести и хоспитализациите от COVID-19, заяви " Евронюз “.

Националната статистическа работа (ONS) заяви неотдавна, че процентът на инфектираните в Англия остава висок, като през последната седмица на месец януари един на всеки 20 души е бил с ковид.

Много политици от ръководещата Консервативна партия на Джонсън намерено се изричат против продължаващите ограничавания. През декември към 100 депутати от торите се разпалиха против решението на държавното управление да вкара имунизационни пропуски, откакто в страната внезапно набъбнаха инфекциите с " Омикрон ".

Предварителният ход за предварително преустановяване на наложителната самоизолация идва в миг, когато водачеството на министър-председателя остава под въпрос след абсурда с празненствата, които се организираха на Даунинг стрийт и в държавните здания, до момента в който страната беше блокирана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР