До края на деня влиза забраната за влизане на руски

...
До края на деня влиза забраната за влизане на руски
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: До края на деня спираме влизането на руски коли у нас

До края на деня влиза възбраната за влизане на съветски коли у нас. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Той акцентира, че България механически и прохесионално е изпълнила всички критерии за влизането в Шенген и решението се чака да бъде чисто политическо. Австрия, която постанова несъгласие на България и Румъния за влизането в безграничното пространство, е обект на поредност от политически совалки.

" Миналата седмица беше министъра на външните работи във Виена, пътувах и аз, след това заместител министъра на вътрешните работи, следва и министър председателят да отиде на 4 октомври. Нямаме разлики с сътрудниците от Австрия чисто професионално за защитата на границите. Явно решението би трябвало да е политическо ", акцентира гл. комисар Златанов.

" Аз видях няколко забавни статистики. Пътят на мигрантите от Азия към Европа се дели на три маршрута - Източноевропейски, Централен и Западноевропейски. Източноевропейският, през Балканите, е едвам 10-15% от целия мигрантски поток. Основният проблем е по море - през Гърция и Италия - от там 75 - 80% от мигрантите се придвижват. Балканският път настрана не е единствено през България. Статистиката на Австрия демонстрира, че предходната година 123 000 мигранти са достигнали до страната без регистрация. Тоест в страните, през които са минали до там, не са били хванати. Тази година досега са 43 000 души. Тоест имаме прогрес по професионалните аспекти ", сподели Златанов.

Шефът на " Гранична полиция " съобщи, че съвсем всеки ден има рискови произшествия на границата - преследвания, непокорство на водачи на моторни транспортни средства, пренасящи с мигранти.

Той акцентира, че е праволинеен във връзка с сътрудници, изпълняващи недобросъвестно дилемите си.

" Миналата седмица заловихме наш сътрудник, чиновник на гранична полиция, съдействуващ трафика на мигранти. Заловен е в почивен ден наоколо до граничната зона в случай, че работи в София. Не е бил самичък. Нямаме никаква приемливост към такива прегрешения. Няма канали с държавна поддръжка по този мотив. "

" Готови сме да влезем на 100% в Шенген като Гранична полиция. Правим самооценки и инспекции и всичко е наред. При въздушните граници да вземем за пример можем да работим по шенгенските способи и правила още от на следващия ден.Един път би трябвало да се изясни какво следим. Стоим доста добре по три индикатора. Ограда, механически уреди зад нея - сензорни линии, видеонаблюдение, термално наблюдаване и човешки фактор ", добави Златанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР