До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения

...
До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения
Коментари Харесай

На четирима души ще бъдат повдигнати обвинения за укриване на данъци

До края на деня се чака да бъдат повдигнати обвинявания на четирима души за присъединяване в проведена незаконна група за укриване на налози. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред публицисти по отношение на провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за следствие на проведена незаконна група за данъчни закононарушения.

,,Акцията се организира през днешния ден редом в Добрич, Варна и София. Арестуваните четирима души не са единствено от добруджанския град. Единият от тях има огромен бизнес в столицата. В акцията вземат участие ДАНС, жандармерия и чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Досъдебното произвеждане за проведена незаконна група е формирано при започване на годината. Става дума за данъчни закононарушения. Най-късно на следващия ден четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми'' разяснява Гешев.

,,Единият упрекнат за управление на проведена незаконна група и четиримата като евентуални причинители на вторични закононарушения – данъчни, с първична вреда 300 000 лева Възможно е нейният размер след това да нарасне значително след правене на съответните експертизи'', показа зам.-главният прокурор.

Той уточни, че лицето, което управлява групата, е емблематично за град Добрич, осъждан нееднократно за данъчни закононарушения.

На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов Иван Гешев удостовери, че точно него има поради.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР