До края на деня не беше получен отговор от Газпром

...
До края на деня не беше получен отговор от Газпром
Коментари Харесай

Москва мълчи. Няма отговор от Газпром за преговори за доставките на газ

До края на деня не беше получен отговор от " Газпром " за договаряния да доставките на газ по контракта, който изтича в края на годината. Това оповестиха от Министерството на енергетиката.

По рано, след срещата при президента Румен Радев с фирмите Gastrade и Copelouzos Group, министърът на енергетиката Росен Христов заяви, че България чака отговор от „ Газпром “ до края на деня. Служебното държавно управление чака съветската компания да уточни човек, с който българската страна ще може да договаря.

А срещата при Радев с фирмите Gastrade и Copelouzos Group беше да се обсъдят опциите да увеличение на количествата газ за България от към момента непостроения терминал при Александруполис.

 

Министърът на енергетиката Росен Христов съобщи през днешния ден, че служебното държавно управление желае да трансформира контракта с " Газпром ", а да стартират договаряния за някои модификации, в това число и разсрочване на доставките, че физически да може да ги получим и някои гаранции, свързани с заплащането.

 

" Ние първо би трябвало да почнем да преговаряме, с цел да изпратим нашите претенции ", сподели още Христов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР