До края на 2023 г. Министерството на иновациите и растежа

...
До края на 2023 г. Министерството на иновациите и растежа
Коментари Харесай

МИР инвестира близо 500 млн. лв. в общи проекти на учени и бизнес до края на 2023 г.

До края на 2023 година Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще влага близо 500 млн. лева в основаване на повече благоприятни условия за общи планове сред бизнеса и научно-изследователските организации и инфраструктури в страната. Средствата са обезпечени по новата за България Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ (ПНИИДИТ) и бяха одобрени за наблюдаване.

С 336 млн. лева от общия запас ще бъдат подкрепени Центровете за върхови достижения и Центровете за подготвеност, построени по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година Паралелно ще се подкрепи развиването и на още два обекта от Национална пътна карта за научна инфраструктура или техни обединявания, както и Лабораторния комплекс към научно-технологичен парк „ София Тех Парк “. Тази активност ще се извършва от ИА „ Програма за обучение “ в качеството й на междинно звено по ПНИИДИТ.

МИР ще започва две процедури за създаване на национална мрежа от 12 цифрови и иновационни хъбове. Мерките ще бъдат на обща стойност 67 млн. лева. Новите звена ще подкрепят връзката сред компании от разнообразни браншове и райони и най-близките профилирани научно-изследователски организации. Ще дават и характерни услуги като проби на нови технологии и артикули на микро-, дребни и междинни предприятия (МСП) гратис или на цени под пазарните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР