До кога ще бъдат премахвани дървета, които не представляват опасност

...
До кога ще бъдат премахвани дървета, които не представляват опасност
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Режат здрави дървета в Пловдив, защото „пречат” на някой си или им цапат колата

До по кое време ще бъдат премахвани дървета, които не съставляват заплаха в нашият град? Този въпрос задават читатели на TrafficNews, които настояват, че здрави дървета са били отстранени, съгласно тях без основна причина в регион „ Северен ”.
Прочетете още
Става дума за растителност, ситуирана на ул. „ Вук Караджич ” 17, където преди дни са били отрязани няколко дървета.

„ Поредният случай, в който здрави дървета биват отрязани без основна причина и поради двама души, на които им „ пречи ”. Дърветата бяха отрязани с помощта на жалбите на двама живущи на улицата, на които дърветата им пречат, тъй като се цапала колата на някой си от една бреза или слива. По-добре е очевидно човек като огледа, да вижда единствено бетон, вместо зеленина. Не знам към този момент в какъв свят живеем ”, споделят възмутени читатели.

Гражданите споделят, че дърветата не са пречили на никого, с изключение на на двамата мъже, като даже напротив- доста хора в квартала били срещу тяхното изсичане, защото през лятото даже пазили от тежките жеги.

„ Абсурдно е задоволителен аргумент за премахването на тези здрави дървета да бъдат тъжби от двама поданици ”, безапелационен е читателят ни.

Медията ни насочи питане по този мотив до Оперативна програма „ Градини и паркове ”. От там обявиха, че екип на предприятието е премахнал няколко дървета към посочения в сигнала адрес. Това е станало след издадена от кмета на регион " Северен " заповед. Предстои осъществяването на още няколко заповеди за премахване на рискови дървета в зоната. Директорът Антон Георгиев категорично припомня, че " Градини и паркове " прави санитарни резитби единствено в случай че има заповед от районния кмет, която пък се издава след направена фитосанитарна експертиза на растителността.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР