До финансовите проблеми е довел бизнесът Gibson Innovations, придобит през

...
До финансовите проблеми е довел бизнесът Gibson Innovations, придобит през
Коментари Харесай

Производителят на китари Gibson поиска защита от фалит

До финансовите проблеми е довел бизнесът Gibson Innovations, добит през юни 2014 година от Koninklijke Philips NV

© Sergio Perez Още по тематиката
Приходите на музикалните платформи не престават да се усилват

Онлайн услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост
25 апр 2018
Симфония на борсата

Spotify ще бъде листната непосредствено на борсата в Ню Йорк, само че компанията към момента има значително проблеми
9 мар 2018
Производителят на китарите на Джими Хендрикс и Кърт Кобейн излиза на борсата

Компанията Fender ще предложи акции на NASDAQ
11 мар 2012 Една от най-големите компании за произвеждане на китари в света - Gibson, подаде документи за отбрана от банкрут, оповестява Financial Times. Компанията ще се опита да възвърне бизнеса си, който натрупа задължения от злощастни придобивания и имаше спомагателни компликации с все по-строгите правила за импорт на розово дърво, от което се създават китарите на марката.

Проблемите

116-годишната компания, основана в Нешвил, има отговорности от 500 млн. $, а приходите й са за над 1 милиарда $. Главният финансов шеф на Gibson Бил Лорънс напусна неотдавна, по-малко от шест месеца преди да пристигна падежът на облигации за 375 млн. $. Gibson има и 145 млн. $ банкови заеми, които ще бъдат дължими незабавно, в случай че тези бумаги (емитирани 2013 г.) не бъдат рефинансирани до 23 юли.

До финансовите проблеми е довел бизнесът Gibson Innovations, добит през юни 2014 година от Koninklijke Philips NV. Той е изправен пред обилни спадове в продажбите, които се дължат частично на загуба на кредитна застраховка в чужбина. След преустройството активността на това поделение ще бъде прекъсната. Компанията сподели, че бизнесът с музикални принадлежности има мощно показване и генерира позитивни парични потоци.

Компанията също е трябвало да се бори с регламентите, признати през 2017 година по Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора, която забави търговията с розово дърво. През 2012 година Gibson е упрекната, че е внесла нелегално абанос и палисандрово дърво.

Решението

" През последните 12 месеца направихме обилни стъпки посредством оперативно преструктуриране ", сподели основният изпълнителен шеф Хенри Юзкевич. " Продадохме някои от неосновните си бизнеси, увеличихме приходите и намалихме условията за оборотен капитал. Вярвам, че решението за пренасочване към главния ни бизнес - музикалните принадлежности, ще подсигурява дълготрайната непоклатимост и финансовото здраве на компанията ", добави той. Планът за авансово контрактуваното преструктуриране, ще разреши на Gibson да продължи да работи със 135 млн. $ финансиране от кредитори.

Само преди няколко дни от компанията излязоха с изказване, че настояща тактика за модернизация ще помогне скоро да се отчетат " най-хубавите финансови резултати, които компанията е имала в историята си през идната година ". В него също по този начин се споделя, че компанията ще може да изплати целия си дълг в границите на седем години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР