До две седмици във всички български посолства ще бъдат въведени

...
До две седмици във всички български посолства ще бъдат въведени
Коментари Харесай

До 2 седмици във всички български посолства ще се плаща с ПОС терминали

До две седмици във всички български посолства ще бъдат въведени заплащания с ПОС терминали, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор.

" Представете си – 21-и век, а плащаме с таксови марки ", разяснява Захариева. Тя направи изявлението в отговор на въпрос за ограниченията на държавното управление за битката с корупцията. Вицепремиерът, която е координатор на тактиката за битка с корупцията, изброи стъпки като плана за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, основаването на единно звено за битка с корупцията, концепцията за изместване на делата за корупция в профилираните съдилища и други По думите ѝ най-важната мярка е тази по понижаване на административната тежест.

" Колкото по-малък допир с администрацията, толкоз по-малък корупционен напън ", заключи Захариева и призна, че има огромна опозиция от страна на служителите против тези ограничения.

" Отпорът от администрацията е огромен. Факт. Когато се опитваш да премахнеш някоя услуга, надали не светът ще свърши ", сподели тя и посъветва опозицията в Народното събрание да бъде градивна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР