До две седмици се очаква да бъдат предложени законодателни промени,

...
До две седмици се очаква да бъдат предложени законодателни промени,
Коментари Харесай

Ангелкова предлага визите за сезонни работници да се удължават в България

До две седмици се чака да бъдат препоръчани законодателни промени, с които да може да се удължава валидността на визите на сезонни служащи в България. Ако бъдат признати, може да влязат в действие още през този летен сезон. Това се схваща от изявление на министъра на туризма Николина Ангелкова пред участниците в Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма, който е съвещателен орган към министъра.

Недостигът на квалифицирани фрагменти през дейните сезони основава нужда да се откри решение на проблема по какъв начин наетите към този момент у нас задгранични чиновници да могат да получат това позволение, изяснява Ангелкова, представена от пресцентъра си.

По думите й измененията би трябвало да са такива, че служащите да могат да изкарат целия летен сезон, без да се постанова да се връщат в страните си, с цел да аплайват за нова виза, която съгласно периода на годност сега, изтича в разгара на сезона.

Ангелкова е провела работна среща с Екатерина Захариева, заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи, на която е коментирано това предложение, както и опциите за приемане на позволение за престояване от сезонни служащи от трети страни в туризма без съществуване на виза вид " Д ".

Министърът уточни още, че с цел да се преодолее продължително казусът, от изключителна значимост е дуалното образование и връзката сред бизнес и обучение. В момента се изследват опциите за основаване на Център за подготовка и преквалификация. Поставили сме си за цел от 2019 година година дружно с Министерство на образованието и науката да създадем този център и считаме, че това ще бъде позитивна стъпка в развиването на фрагментите, счита Ангелкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР