До две седмици Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде

...
До две седмици Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде
Коментари Харесай

Служебното правителство праща Плана за възстановяване в Брюксел


До две седмици Планът за възобновяване и резистентност ще бъде изпратен в Брюксел, разгласи министър председателят Стефан Янев. Припомняме, че проектът бе редактиран няколко пъти от служебното държавно управление, а последното забяване се наложи, тъй като Европейска комисия упорства да обявим съответен период за затваряне на въглищните централи.

Стефан Янев не скри, че към момента има противоречиви въпроси в документа и че те би трябвало да бъдат изчистени до 15 октомври.

В огромната си част той е приключен. Спорните и откритите въпроси, които има да се вземат решение на равнище специалисти с Европейска комисия, се надявам да бъдат решени в рамката на идната седмица. Така че втората последваща седмица с най-късна дата 15 октомври сме се разбрали с министрите, че би трябвало да имаме подготвеност и Планът би трябвало да бъде предаден до тази дата, сподели министър председателят, представен от БГНЕС.

Политически сили са осведомени за това какви диалози се водят и какви периоди са сложени, сподели Янев по отношение на Плана и периодите за затварянето на ТЕЦ-овете. Усилията на българската страна обаче са този период да бъде отсрочен, стана ясно от думите на премиера. Янев добави, че въпросът касае голям брой хора, заети в тази промишленост и решението му е сложно.

Според него сега има всевъзможни индикации и било допустимо срокът да се удължи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР