До две или три години цените на полетите ще скочат

...
До две или три години цените на полетите ще скочат
Коментари Харесай

Цените на самолетните билети скачат двойно

До две или три години цените на полетите ще скочат два пъти. Това заяви директорът в самолетната компания Луфтханза доктор Владимир декор Шнурбайн по време на работна среща с ръководителя на Комисията по туризъм доктор Илин Димитров, министъра на туризма Христо Проданов и представители на профилираната комисия " Туризъм " към Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Причината за това е предстоящият двоен скок на керосина поради Зелената договорка, а също и предвижданата двойно по-висока такса върху въглеродните излъчвания.

Същевременно, въздействие върху растежа на крайната цена на самолетните билети ще окаже и условието фирмите да включат повече биогорива в самолетното гориво. Тази инструкция се чака да бъде призната през юни и България в този момент има опцията да реагира и да възрази против тези ограничения, заедно с страни като Гърция, Хърватска, Италия, предизвестиха от бизнеса, съобщи travelnews.bg. Тази мярка ще се отнася единствено за Европейски Съюз и ще окаже доста въздействие на вътрешния за съюза туризъм, като го направи по-неконкурентоспособен. 

На срещата бяха коментирани  и други притеснителни трендове. През миналата година пазар Германия е бил 21% от нормалните предкризисни равнища,

пазар Англия - 35 на 100, скандинавският пазар - едвам 12%, а пазар Холандия - 16 на 100. В началото на 2022 бе регистрирано значително раздвижване, само че със започването на войната в Украйна на 24 февруари резервациите са спрели, а представителите на туристическия бизнес са почнали да записват и анулации.

Именно заради тази причина от Министерството на туризма оповестиха, че ще работят интензивно с цифрова реклама. В рамките на полемиката стана ясно, че в няколко задгранични медии - британски и немски, се е разпространявала фотография на Европа, където по неточност България се е намирала на мястото на Румъния - в алена Коронавирус зона, и е показана като страна, намираща се в съседство на военните дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР