До дни 8-годишното момче ударено от мълния ще бъде изписано

...
До дни 8-годишното момче ударено от мълния ще бъде изписано
Коментари Харесай

Поразеното от мълния дете към баща си: Кога ще играем футбол?

До дни 8-годишното момче ударено от гръмотевица ще бъде изписано от бургаската болница, където се бориха за живота му. Второкласникът към този момент организира рехабилитация и се изправя на крайници, въпреки и с непозната помощ. Лекарите са безапелационни че детето е в устойчиво положение с естествен неврологичен статус, което е изненадало даже медиците, поради мощният ток и напрежение стоварило се върху него.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров сподели пред Euronews Bulgaria, че положението на момченцето е устойчиво. Той съобщи, че с медици с опит в изгарянията са коментирали, че подобен вид изгаряния в региона на гръбначния дирек постоянно има засягане на двигателната активност на долни крака. За благополучие обаче при 8-годишното дете няма такива последици, а доктор Тодоров дефинира това като изключителна развръзка.

Докторите са удовлетворени от бързото възобновяване на дребния пациент:

 
Положителната страст, която основава във всички ни е, че той още в реанимация, откакто излезе от медикаментозна кома и пристигна в схващане, един от първите му въпроси беше: „ Кога ще отида да играя футбол с татко си? “.
доктор Светослав Тодоров

Докторът сподели още, че е сигурен, че напълно скоро детето ще се завърне към естествения метод на живот.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР