До днес вече 24 колеги са извън строя – 3

...
До днес вече 24 колеги са извън строя – 3
Коментари Харесай

24 заразени в Спешна помощ Благоевград, дежурните екипи изнемогват |

" До през днешния ден към този момент 24 сътрудници са отвън строя – 3 лекари, 8 сестри, 4 фелдшери, 9 водачи, от тях единствено двама са на домашно лечение другите са приети в болница. Това заяви Марин Вълков, чиновник на Центъра за незабавна помощ в Благоевград по Българска национална телевизия.

Той посочи, че днес ще бъдат тествани още трима негови сътрудници. Вълков призна, че натовареността е голяма. Центърът разполага със 17 мобилни екипа и 9 стационарни в цялата област, само че множеството коли стоят на паркингите, тъй като инфектираните водачи са доста.

За 12 часа сигналите в районната координационна централа са сред 60 и 70 в регионалния град, в другите обитаеми места дневно има към 100-110 индивида, голяма част от които са за ковид, описа Вълков.

Той подсети за следващ път, че телефонът, на който би трябвало да се звъни при първи признаци, не е 112, а телефонът на персоналния доктор. Медикът посочи, че огромна част от хората са карантинирани, нямат симптоматика за болнично лекуване, с това се занимават персоналните лекари и РЗИ за неосигурените.

Марин Вълков прикани жителите да имат самообладание, тъй като повикванията за ковид изискват време - 
обличане на екип, превозване и проучване на пациента.

" Забавяме се 20-30 минути, а и дезинфекцията след всеки обслужен със признаци на ковид е половин час ", изясни той.

Два са колите за коронавирус сигнали в регионалния град, в останалите обитаеми места има по един. Вълков сподели още, че постоянно се постанова чиновниците, които са имали 12-часово дежурство, да продължат да работят, тъй като няма задоволително хора. Според него работата им в допълнение се усложнява и поради многото лъжливи сигнали, които получават. 

" Хората са уплашени, изпадат в суматоха и тези случаи се усилват с всеки минал ден ", изясни той.

Според него разположената наоколо лаборатория за PCR проби е проблем, тъй като се смесват потоците на пациенти и това основава причина за заразяване. По думите му тя би трябвало да бъде преместена другаде.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР