До днес са изследвани само 0,001% от всички видове живи

...
До днес са изследвани само 0,001% от всички видове живи
Коментари Харесай

В света не са останали изненади? Тези факти доказват противното

До през днешния ден са изследвани единствено 0,001% от всички типове живи същества, което значи, че светът безспорно крие още доста секрети и загадки. Представяме ви няколко изумителни обстоятелството, подбрани от Bright Side, които демонстрират, че към нас е цялостно с мистерии – дребни и огромни. 

  • Най-високите мъже живеят в Холандия – със междинен растеж 183 см. Най-високите дами са латвийките. Средният растеж на дамите в Латвия е 170 см. 
  • През Средновековието обеците се носели най-вече от мъже. Католическата черква е забранявала пробиването на ушите. Пиратите и моряците, както допускате, не се трогвали изключително от възбраната. Легендата споделя, че морякът може да носи обеца, единствено в случай че е посетил едно от най-опасните места на земята - нос Хорн, където вали съвсем непрекъснато и големи айсберги се носят край крайбрежията. Такъв моряк има право на гратис пиво и може даже да си постави краката на масата в пристанищните таверни.
  • Компанията Coca-Cola продава всекидневно повече от 1 милиарда бройки от продукта си.
  • Морските кончета са единствените животни, при които мъжкият забременява и ражда поколение.
  • Правилният метод за потребление на елементарната фиба за коса е с вълнистата страна надолу. Така тя по-добре се закрепва за косата и не пада.
  • Пейсмейкърът, устройство, което икономисва милиони човешки животи, е измислено инцидентно от инженера Джон Хопс. Ученият търсел за бързо стопляне на тялото. Внезапно той разкрил, че замръзналото сърце може да бъде „ рестартирано “ посредством стимулиране с електрически импулси. Въз основа на откритието му е създаден първият пейсмейкър.
  • Кравите в другите страни мучат по друг метод. Имат районни акценти, също като хората.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР