До десет пъти по-евтино може да струва на гражданите на

...
До десет пъти по-евтино може да струва на гражданите на
Коментари Харесай

Трамваят 10 пъти по-евтин от колата

До 10 пъти по-евтино може да коства на жителите на София да слязат от колите си и да се качат на трамвай или тролей. В столицата возенето с публичния превоз на година е по-изгодно даже от Пазарджик, а общинските транспортни средства са едни от най-модерните в Европа, сподели информация на в. „ Монитор ".

Да си притежател на автомобил, даже и на ниска цена, в действителност си е едно скъпо наслаждение в България. Но картата в столицата за 12 месеца коства единствено по лев ден или 365 лв.. Колкото по-малък е градът, толкоз по-скъпо става напредването в него.

Транспортът за година в Пловдив коства 516 лв., а в града на вършиме улици Стара Загора е 600 лв.. В Бургас сумата скача на 720 лв., до момента в който на Дунава, в Русе, картата стига 866 лв.. Само в Пазарджик цената е близка до тази в София, там се возят за 372 лв. за 12 месеца.

Сумата е приблизителна с ангажимента, че въпреки всичко водачите карат друг клас и марка возило, с друга година на произвеждане и надлежно амортизираност, изминават разнообразни километри и други Едни употребяват МПС в столицата, където трафикът е отблъскващ, а други в провинцията. Има съботно-неделни водачи, както и такива, които не слизат от транспортното си средство. От значително значение е също дали колата е преди малко купена, тогава разноските са неведнъж по-високи, или пък се употребява от дълго време. На процедура мъчно можем да сложим всички под общ знаменател, само че истината е, че даже да стои единствено пред блока, колата отново гълта пари. Да не забравяме също, че с всяка измината година транспортното средство се обезценява с едно 10-20%. Тоест в случай че сте го купили за 7000 лева предходната година, тази ще е с най-малко 700 лева по-евтино.

 

В България всеобщо се карат по-стари коли, по тази причина като база за нашите калкулации ще вземем един 10-годишен автомобил. За да сте изцяло безупречен и без терзание да изкарате колата на улицата, преди всичко би трябвало да платите „ Гражданска отговорност ". Различните брокери оферират разнообразни цени, само че почти сумата за този тип лавица е почти към 300 лева, само че това зависи от възраст на лидера и други фактори. Относно другата и незадължителна лавица „ Автокаско " има водачи, които я заобикалят тъкмо тъй като считат, че старичката им кола не заслужава този разход. Други обаче не пропущат да сключат и такава застраховка, тъй като изключително в огромен град като София рискът да ти ожулят бронята или, не дай боже, да претърпиш по-голяма вреда при злополука не е дребен. Този тип застраховка е към 400 лева Друг наложителен разход за множеството водачи е пазаруването на винетка. Цената на към този момент електронния годишен стикер за леки коли е 97 лв. за правото да употребяваме републиканската пътна мрежа.

fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР