До 90-те години по време на режима беше забранено таекуондото

...
До 90-те години по време на режима беше забранено таекуондото
Коментари Харесай

Бойко Борисов смая Южна Корея: Комунистите ни забраняваха Таекуондото и тренирахме тайно. Маскирахме се като танцов състав

До 90-те години по време на режима беше неразрешено таекуондото и ние тренирахме незаконно. Нашият военен клуб беше маскиран като танцов състав.  В профсъюзният дом на културата „ Георги Димитров “, вместо танци тренирахме таекуондо.  Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Световната централа по таекуондо KUKKIWON, съобщи " Топновини ".

„ После към този момент като пристигна Демокрацията младите се  разделиха. Вие направихте мъжество. Самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт “, съобщи министър председателят. На срещата участва и президентът на българската федерация по таекуондо Слави Бинев.

„ За наслада в този момент и в България, доста младежи упражняват. Имаме  медали от всички шампионати “, акцентира Борисов.

По думите му правилата на таекуондо са забавни, както и по битка, бокс и по джудо. „ Да не се плашиш от мощния и да уважаваш слабия. Да дадеш още една крачка обратно пред съперника. Да му дадеш късмет, да го обмислиш. Това е идеология, която във актуалния свят е извънредно значима и в политиката “, сподели министър председателят Борисов.

„ Сега към този момент е идеално, към този момент е добре. Тренировките едно време бяха като свещенодействие 1985-1986 година, там някъде го помня ".

„ България и Кореа споделят една обща орис на таекундото. В тази област нашите връзки са извънредно близки ", заключи министър председателят.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР