До 90 000 лв. могат да получат работодатели за проекти

...
До 90 000 лв. могат да получат работодатели за проекти
Коментари Харесай

Финансират с до 90 000 лв. проекти за заетост на хора с увреждания

До 90 000 лева могат да получат работодатели за планове със стопанска устременост, които целят стимулирането на заетостта на хора с трайни увреждания в профилирана работна среда. Това съобщиха от Министерството на труда и обществената политика.

Проектните оферти се финансират от Агенцията за хората с увреждания (АХУ) за откриване и съоръжение на нови или пригаждане на настоящи работни места за назначените хора с трайни увреждания. За средствата могат да аплайват профилираните предприятия и кооперации на хората с увреждания. Крайният период за подаване на документи е 20.06.2023 година

АХУ ще финансира с до 20 000 лева и планове на хора с увреждания за пускане или развиване на независим бизнес. Средствата могат да бъдат употребявани за капиталови разноски, основаване на ново дружество, строително-ремонтни работи, съоръжение на работни места, образование на притежателя на предприятието, както и за покриване на най-малък стартов капитал.

 istock istock
Нужно е претендентите да са с 50 и над 50% понижена работоспособност и да не вземат участие като притежатели или съдружници в друга компания. Проектните оферти би трябвало да бъдат изпратени не по-късно от 19.06.2023 година

Повече детайлности за плановете и метода на кандидатстване могат да бъдат открити на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания - https://ahu.mlsp.government.bg/.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР