До 9 май в община Плевен ще се приемат документи

...
До 9 май в община Плевен ще се приемат документи
Коментари Харесай

До 9 май в община Плевен приемат документи за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради

До 9 май в община Плевен ще се одобряват документи за кандидатстване по програмата за саниране на многофамилни жилищни здания. Това заяви заместник-кметът Стефан Милев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че крайният период, разгласен от Министерството на районното развиване и благоустройството, е 31 май, само че от общинската администрация си оставят интервал от двадесет дни за обработка на последните постъпили заявки.

Според Милев в община Плевен е основана добра организация, която да облекчи сдруженията на притежателите, решили да аплайват за саниране на многофамилни здания. 

Определени са трима специалисти, които могат да дават съвещания на място и по телефона на жителите. От сайта на общинската управа може да се изтегли цялостният набор от документи. 

Милев напомни, че в предходния стадий на програмата общините изготвяха техническите паспорти на постройките, правиха и енергийното проучване. Сега това е вменено на сдруженията на притежателите. Заместник-кметът уточни, че има компании, които правят тази активност, само че се оказва, че не приготвят правилно документите и се постанова те да бъдат дообработвани в общината след подаването им.

Енергийното възобновяване на жилищата се осъществя по процедура  " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I "  по подмярка " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд ", с финансиране по линия на Механизма за възобновяване и резистентност. 

Допустими са всички многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност и са проектирани преди 26 април 1999 година Одобрените здания ще получат до 100 % безплатна финансова помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР