До 6 хиляди евро глоба грози румънците, които продават или

...
До 6 хиляди евро глоба грози румънците, които продават или
Коментари Харесай

Румънците горят с 6000 евро глоба, ако търгуват с руски сток...

До 6 хиляди евро санкция грози румънците, които продават или купуват съветски артикули, подлежащи на наказания от Европейски Съюз, даже те да са импортирани от трета страна, оповестява Българска телеграфна агенция.

От организацията напомнят, че в отговор на обстановката в Украйна Европейската комисия изготви серия от ограничавания върху вноса и износа на артикули с съветски генезис. Европейските компании не могат да внасят/изнасят избрани артикули от/за Русия, а съветските компании към този момент не могат да продават избрани артикули на пазара в Европейски Съюз, показват експертите от " Ърнст и Янг " - Румъния (EY Romania). Така да вземем за пример, прецизират те, петролът и петролните артикули, въглищата, стоманата, дървесината, алкохолните питиета от съветски генезис са неразрешени за внасяне в Европейски Съюз.

При строго избрани условия търговията с някои артикули (например храни и медикаменти) към момента е позволена сред Европейски Съюз и Русия. Вносителите и експортьорите въпреки всичко би трябвало да внимават от кого купуват или на кого продават стоките, означават още от изданието.

Европейската комисия обръща внимание, че в идния интервал ще усили напъните и ограниченията против опитите за заобикаляне на тези наказания, като се има поради огромният брой сходни случаи напоследък.



" По-конкретно, тези, които се пробват да заобиколят глобите (както като физически, по този начин и като юридически лица), ще бъдат включени в черния лист на глобите, който ще бъде оповестен обществено. Например лицата, които купуват съветски артикули, подлежащи на ограничавания, само че превозени от други територии/страни до Европейски Съюз, рискуват да попаднат в черен лист. В същото време хората, които изнасят артикули от Европейски Съюз през други територии с желанието да улеснят последващия им импорт в Русия от сдружения, които подлежат на ограничавания, рискуват да получат същите наказания ", споделят експертите на EY Румъния.

В Румъния неспазването на интернационалните наказания се санкционира с санкция от 10 000 (2021 евро) до 30 000 (6063 евро) леи и конфискация на стоките. Контролните органи могат да ползват и спомагателни наказания. Например - прекъсване на активността на сдружението за интервал от 1 до 6 месеца.

За да избегнат нежелани санкции и наказания, вносителите/износителите би трябвало да правят доста по-внимателни и непрекъснати инспекции на своите търговски сътрудници и на доказателствата за генезис, отбелязва " Адевърул ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР