До 50 души ще се допускат от днес в синагоги,

...
До 50 души ще се допускат от днес в синагоги,
Коментари Харесай

Израел затяга мерките за борба с коронавируса

До 50 души ще се позволяват от през днешния ден в синагоги, питейни заведения и зали за събития в Израел. Мярката се постанова поради скок на новите случаи на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Оперативният щаб за битка с ковид под председателството на премиера Бенямин Нетаняху ще се събере през днешния ден да разиска още по-строги ограничения за закъснение на разпространяването на "втората вълна " на вируса, която връхлита Израел, откакто през май бе анулирана наложената през март карантина.
Министри и здравни специалисти се чака да обсъдят наново затваряне на синагоги и фитнеси, само че няма да прибегнат към ново цялостно затваряне на страната
Според специалисти повода за повишаването на новите случаи е пренебрегването от страна на обществото на рекомендациите на управляващите за обществена отдалеченост и хигиена, в това число заповедта за носене на маски. Те обаче го отдават и на доста по-масовото тестване в Израел спрямо други страни.
Страната с 9 милиона население е направила над 1,1 милиона теста, в това число 19 000 през вчерашния ден, сподели през днешния ден Министерството на здравеопазването.
В четвъртък бяха открити над 1100 нови случая, което е връх за денонощие от началото на пандемията. Вчера новите случаи бяха 816.
Общо над 30 000 души са дали позитивни проби за ковид в Израел, близо 12 000 са дейните случаи, а умрелите са 332.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР