До 31 октомври три групи данъкоплатци трябва да декларират и

...
До 31 октомври три групи данъкоплатци трябва да декларират и
Коментари Харесай

До 31 октомври се декларират авансови данъци

До 31 октомври три групи данъкоплатци би трябвало да заявяват и платят своите предплатени налози по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ и член 201, алинея 1 от ЗКПО, припомнят от Национална агенция за приходите.

Тогава изтича крайният период, в който предприятията и самоосигуряващите се, изплатили приходи на физически лица, отвън трудов контракт и са задължени да им удържат налог, би трябвало да подадат онлайн заявления за третото тримесечие на 2022 година  Това се отнася и за физическите лица, които са получили приходи от наем или от друга стопанска активност, изплатени през посочения интервал. Земеделските производители също би трябвало да подават единствено по електронен път декларацията си за предплатен налог, в случай че са осъществили селскостопанска продукция или са получили дотации, т.е. имат доходи от активността през миналото тримесечие.

Най-бързо и елементарно декларирането и заплащането се правят чрез  портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) от приходната организация или дипломиран електронен автограф (КЕП). Това може да става непрекъснато и през идните почивни дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР