До 31 март всички общини у нас трябва да почистят

...
До 31 март всички общини у нас трябва да почистят
Коментари Харесай

РИОСВ даде едномесечен срок на общините да почистят сметища и замърсени терени

До 31 март всички общини у нас би трябвало да почистят нечистите сектори на своята територия. Ден по-късно от Регионалните инспекции по околната среда и водите /РИОСВ/ ще стартират инспекции , които би трябвало да открият дали предписанията са изпълнени. Това бе разисквано по време на работна среща сред зам.-министрите на околната среда и водите Ренета Колева и Петър Димитров с шефовете на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейновите дирекции и Националните паркове.

От кметовете към този момент бе изтънчено да показват проекти за деяние за справяне със нечисти с боклуци сектори в обитаемоте места и отвън тях. За задачата те би трябвало да извършат инспекции за терените, в това число и повсеместен обход на речните кревати в прилежащите урбанизирани територии . Общинските управляващи към този момент са показали в инспекциите краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения, в това число съответни действия за решение на проблемите с чистотата на обитаемоте места. Действията за премахването на замърсяванията би трябвало да бъдат подхванати до 31 март.

През април от Регионална инспекция за опазване на околната среда ще би трябвало да открият дали общините са организирали дейностите по формиране, събиране, предпазване, превозване, отнасяне на битови и строителни боклуци във всяко обитаемо място. Целта е да не се позволява изхвърляне им на неразрешени за това места, образуването на сметища и повторното замърсяване на към този момент почистени терени.

Инициативата е един от целите на екоминистерството за решение на проблемите със замърсяванията . Регионалните инспекции се отзовават на постъпилите от жителите сигнали, само че засиленият надзор е ориентиран към устойчиви резултати и прекратяване изхвърлянето на боклуци отвън регламентираните места.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР