До 31 март политическите партии трябва да представят финансовите си

...
До 31 март политическите партии трябва да представят финансовите си
Коментари Харесай

Само 11 партии досега са подали отчети пред Сметната палата за 2020 г.

До 31 март политическите партии би трябвало да показват финансовите си доклади за 2020 година и декларациите по пример със описи на физическите лица, юридическите лица и едноличните търговци, създали дарения.
Две седмици преди крайния период единствено 11 партии от 130 партии, които са задължени да показват докладите си пред Сметната палата, са го създали, осведомят от палатата.
Финансовите доклади би трябвало да се показват в Сметната палата на книжен и електронен притежател. Това обвързване се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили активността си с влезнало в действие решение на Софийския градски съд. Съгласно Закона за политическите партии, годишен финансов доклад, който не дава отговор на условията по отношение на формата, наличието и метода на представянето му, както и когато не е съпроводен с декларацията със листата на донорите, се счита за неподаден.
До 15 април Сметната палата ще разгласява на интернет страницата си показаните от политическите партии финансови доклади за 2020 година и описите на донорите им, наименованията на партиите, които не са подали доклади в период, както и лист на партиите, получили държавна дотация през миналата година.
Последиците от непредставяне или непредставяне в период на годишните финансови доклади и декларациите със лист на донорите, са: налагане на имуществена глоба на политическата партия в размер от 5 000 до 10 000 лева.; загубване правото на държавна дотация до провеждането на последващи избори за национални представители; опция Софийският градски съд да постанови разформироване на политическата партия, когато не са показани в Сметната палата годишни финансови доклади за две поредни години.
 
Всичко за парламентарните избори - следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР