До 31 март 2023 г. политическите партии трябва да представят

...
До 31 март 2023 г. политическите партии трябва да представят
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на финансовите отчети на партиите в Сметната палата

До 31 март 2023 година политическите партии би трябвало да показват на електронен и книжен притежател финансовите си доклади за 2022 година дружно с декларация по пример, в която се съдържа лист на физическите лица, създали дарения според член 34, алинея 4 от Закона за политическите партии.

Сметната палата ще разгласява на интернет страницата си докладите до 15 април, а също и лист с наименованията на партиите, които не са подали доклади, и лист на партиите, получили държавна дотация през миналата година.

Годишен финансов доклад, който не дава отговор на условията по отношение на формата, наличието и метода на представянето му, или е без декларацията по алинея 4, се счита за неподаден.

Последиците от непредставяне или непредставяне в период на годишните финансови доклади и декларациите със лист на донорите, са: налагане на имуществена глоба на политическата партия от 5 000 до 10 000 лева.; загубване правото на държавна дотация до провеждането на последващи избори за национални представители; опция Софийският градски съд да постанови разформироване на политическата партия, когато не са показани в Сметната палата годишни финансови доклади за две поредни години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР