До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии

...
До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии
Коментари Харесай

До 30 август казват окончателно кой ще се яви на изборите

До 30 август ще стане явен броят на записаните партии и обединения за предварителния избор на 2 октомври, а на 31 август ще се тегли жребият за поредността на явяването им, оповестиха от Централната изборна комисия. Дотогава тече срокът за тези, които са регистрирани към този момент за изборите, само че имат желанието сами да бъдат заличени. Документи за вота са подали 24 партии и 7 обединения. Вероятно всички ще бъдат позволени, като до края на вчерашния ден се очакваше да завършат инспекциите на последните четири партии и една коалиция.

От ЦИК признаха, че в описите са открити подписите и на умряли хора, само че е допустимо те да са умряли, откакто са се подписали. Всяка партия трябваше да внесе най-малко 2500 действителни подписа.

" Разполагаме с задоволителен брой машини. Втора машина ще се поставя евентуално в секции, в които се чака да има повече от 300 гласуващи ", обявиха още от ЦИК. За карантинираните няма към момента решение, въпросът ще се разисква със здравните управляващи и с държавния здравен основен контрольор.

В чужбина се чака да бъдат разкрити 734 изборни секции в 61 страни. Сигурни са 559 от тях, останалите 175 изискват единодушие от приемащата страна и са оповестени под изискване. В Германия ще има единодушие за откриване на секции на 40 адреса отвън дипломатическите и консулските представителства.

Подадени са над 3000 електронни заявки за изборите на 2 октомври от българите, които ще гласоподават в чужбина. Срокът за тях е 6 септември.

От Министерство на външните работи допълниха, че ще потърсят съдействието на съветското посолство за превозване на машини за вота и изборни бумаги в Русия. Въпреки понижения състав на дипломатите ни там, избори ще се проведат в посолството в Москва и в генералното консулство в Санкт Петербург. За момента има една сертифицирана машина за Москва, а в обстановката на спрени транспортни връзки ще се търси вид по какъв начин да се изпратят още.

Посолството в Египет ще търси подпомагане за образуване на секции в курортите Хургада и Шарм ел Шейх след молба от туроператор. Двата курорта са обичайната дестинация за морска отмора, а изборите са в разгара на дейния сезон в Египет.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР