До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в

...
До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в
Коментари Харесай

Ремонтира се платното за Бургас на моста над р. Тополница на АМ „Тракия“

До 30 април придвижването от 77-ми до 78-ми км в посока Бургас се лимитира в дейната и спешната лента, заради ремонтни действия на моста над река Тополница на Автомагистрала „ Тракия “. Движението се реализира в изпреварващата лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци.

Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възобновяване на бетонови повърхности на устой и греда, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Агенция „ Пътна инфраструктура “ напомня, че от 7 март придвижването по моста над река Елшишка при км 89-ти на Автомагистрала „ Тракия “ се осъщестява в двете посоки в платното за София. Временната организация е за ремонт на платното за Бургас. Ремонтните действия включват промяна на гредите на мостовото оборудване, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май т. година В края на ноември предходната година приключи ремонтът на платното за София. За облекчение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота, в региона на ремонтирания сектор, има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. Целта е облекчение на трафика в пиковите часове през почивните дни, когато доста хора потеглят на път.

За да избегнат ремонтите в сектора на моста над р. Елшишка на Автомагистрала „ Тракия “ водачите могат да употребяват и следните различни направления: • за пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път III-8402 Виноградец - Карабунар - Злокучене – Септември, път I-8 Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 - с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София; • от пътен възел „ Церово “на Автомагистрала „ Тракия “ се отбива по път III-8402 Виноградец – Карабунар, път III-3704 Бошуля - Пазарджик, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София; • от пътен възел „ Калугерово “ на Автомагистрала „ Тракия “ се отбива по път III-803 Динката - Драгор, път II-37 /Пазарджик/, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София. До 31 май в сектора сред 45-ти и 46-ти км в посока Бургас придвижването би трябвало да се реализира с нараснало внимание и ограничаване на скоростта до 90 км/ч, заради настоящи поправки на асфалтовата настилка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР