До 3 ноември над 110 пострадали от пороите в област

...
До 3 ноември над 110 пострадали от пороите в област
Коментари Харесай

Отпускат 1 млн. лв. за пострадалите от наводненията в Бургаско

До 3 ноември над 110 потърпевши от пороите в област Бургас ще получат еднократна помощ от 325 лева

1 млн. лева за спешно възстановителна активност пък са отпуснати от държавното управление на общините Бургас и Камено.

С ексклузивен труд в почивните дни обществените служащи от дирекциите „ Социално подкрепяне “ в Айтос и Бургас обработиха първите 86 от общо 112 признати до момента заявки за подкрепяне с еднократна помощ на потърпевшите от наводненията в Бургаска област, написа dir.bg.

Нуждаещите са от селата Равнец, Братово и квартал Горно Езерово в община Бургас и селата Полски извор, Ливада, Черни връх, Тръстиково и Трояново в община Камено. В тези обитаеми места продължава осъществяването на обществени анкети и обработването на заявките.

Еднократната финансова помощ в размер до 325 лева ще бъде отпусната в незабавен порядък - до края на тази седмица, на всички потърпевши, за които има нужда от покриване на случайно зародили потребности и вреди по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне. Помощта се отпуска на лица и фамилии по сегашен адрес, на който се прави и обществената анкета.

При прецизиране на опцията за подкрепяне с еднократна обществена помощ се имат поради и наредбите на Закона за отбрана при бедствия и Правилника за организацията и активността на междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Според тези разпореждания право на помощ имат притежателите на законно издигнати и единствени жилища или лицата, които имат учредено вещно право на прилагане на тези жилища. За едно и също жилище не може да бъде отпускана повече от една възстановителна помощ.

Бургас и Камено, потърпевши най-тежко от пороите на 25 октомври т. година, получават 1 млн. лева от държавното управление за превъзмогване на последствията от бедствието.

На община Камено се дават 600 000 лева, а на община Бургас – 400 000 лева, за почистване на пътната мрежа, речните кревати и деретата от наноси и дървесна маса, както и за наложително възобновяване на повредените здания и инфраструктурни обекти. По този метод ще се подкрепи възобновяване на естествения темп на живот в засегнатите територии. Сумата ще бъде обезпечена от запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР