До 2035 година на Луната може да се състои и

...
До 2035 година на Луната може да се състои и
Коментари Харесай

Първи футболен мач на Луната през 2035 г.

До 2035 година на Луната може да се състои и първият футболен мач.

Специалистите от английския институт по инженерни технологии показаха първите правила на лунния футбол.

Една от задачите на плана е да увлече и въодушеви младите, като им се покаже по какъв начин може да наподобява кариерата им в региона на науката, техниката, инженерството и математиката.

За мача ще се употребява чернобяла топка, която ще е два пъти по-голяма от елементарната. Ще бъде направена от аерогел от ново потомство. Той ще и съобщи гъбеста конструкция, която разрешава да откача от повърхността без да има въздух в нея.

Екипировката ще бъде херметичнозатворен костюм с спомагателни усилвания на коленете и лактите. Ще има система за изстудяване и стопляне, както и такава за вдишване на потта. Шлемовете ще дават възмоност да се приказва сред играчите и треньорите, както и да се изобразяват съдийските решения и положението на костюма. Ъгълът на полезрението е 180-270 градуса.

Лунният футбол ще бъде безконтактен тип спорт, като топката ще може да се лишава единствено с пресечен пас, а не с единоборство. Във всеки тим ще има по петима играчи, като с изключение на шпагатите ще е неразрешено да се играе и с глава, с цел да не се повреди оборудването.

За да се образува равно игрище ще се употребява технологията на лазерното изпичане. Повърхността ще се обстрелва с лазер, като вследствие на това разнородните детайли ще се сливат и ще се трансфорат в еднообразен пласт. Размерите на игрището ще са 32 на 11 метра. Вратите ще са 11 на 3 метра.

Съдиите ще участват на терена единствено като холограми. Иначе ще са в някоя станция за полети.

Мачът ще бъде от четири елементи по 10 минути с отмора от 12 минути сред всяка от тях. Тя е нужна за обслужване на оборудването.

Институтът по инженерни технологии разгласи и конкурс за екипите на ФК " Луна Юнайтед ". В него могат да вземат участие единствено деца от 3 до 14 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР