До 2010 година гръдни импланти, пълни с индустриален, а не

...
До 2010 година гръдни импланти, пълни с индустриален, а не
Коментари Харесай

Стотици Български Силиконки Изреваха! Натъпкали Са Си Отрова В Тялото! За Ужас На Всички Светлана Е

До 2010 година гръдни импланти, цялостни с промишлен, а не с медицински гел, бяха сложени на над 500 000 дами в света, и на съвсем 3 000 в България.

„ Около 70% от тези импланти, които са сложени, към този момент са раздрани ”, изясни пластичният хирург доктор Николай Георгиев.

Една от пострадалите е Светлана. Тя споделя, че имплантът се е раздрал и гелът се е разтекъл в тялото й.

„ Този гел, който продаваха, мисля, че се използваше за матраци ”, разясни Седрик Жоакимсман, снабдител на имплати " PIP " в България.

Сред пострадалите е и Ивелина Вескова. Тя си поставя силикон през 2006 година

„ След кърмене на две деца, не се харесвах. Платих за най-хубавото и ми сложиха „ PIP ”, споделя Ивелина.

Тогава даже не подозира, че няколко години по-късно сякаш най-хубавите импланти, ще се спукат в нея.

През март 2010 година френските импланти „ PIP ”– едни от най-използваните гръдни импланти в пластичната промишленост в света, се не разрешават. Фирмата е оповестена в разпродажба, а притежателят й Жан Клод Мас е наказан на 4 години затвор. 500 000 дами от 65 страни в целия свят схващат, че в телата им има рискови силиконови импланти.

Когато чува новината, Ивелина изпада в потрес.

„ Навсякъде пишеше, че засягат лимфната система, доста мощни болки в региона на гръдния панер ”, спомня си тя. До този миг тя не е имала проблеми. Но през 2015 година стартират доста мощни болки в региона на гръдния панер.

„ На рентгеновата фотография ми споделиха, че на лявата гърда се вижда нещо, което ги тормози. Докторката сподели, че в лявата ми гърда имплантът е спукан и имам доста сериозен излив на течност ”, споделя Ивелина.

10 години производителят „ PIP ” е пълнил имплантите с промишлен силиконов гел, а не с медицински. Жените с този силикон в България са съвсем 3 000.

„ Този гел нервира повърхността на обвивката, която го пази. И вместо да имаме една издръжливост на импланта, която по никакъв метод не може да бъде раздрана, ние имаме една повърхнина, която изтънява и губи своята разтегливост. И имаме едно скъсване на повърхността ”, изяснява доктор Георгиев.

На него и до през днешния ден му се постанова да отстранява рисковите импланти от пациентките си.

„ Проблемът е, че след слагането на имплантите, към 2-3 години не усещаш нищо. И по-късно стартира лавинообразно развиване на проблеми. Дискомфорт, болки, увеличени лимфни възли ”, изяснява доктор Георгиев.

Със същите признаци е и Светлана. Тя към този момент 10 години живее с импланти „ PIP ” в гърдите си.

„ Преди малко повече от месец усетих болежка под мишниците, мъчно дишане, по-скоро като зной ”, споделя Светлана. „ Моят хирург ми предложи тъкмо тези имланти, тогава се говореше и се знаеше, че това е имплант, който е допустимо най-голям клас. Вярвах, че съм избрала най-хубавото ”.

Когато чула за„ PIP ”, тя помислила, че това е трик сред фирмите и имплантите няма смисъл да бъдат премахвани, в случай че няма проблем.

„ Не желаех да се подлагам повторно на нещо сходно ”, споделя Светлана, написа Пик.

Дали имплантът е раздран се засича с ехограф или ядрено-магнитен резонанс. Често обаче не се схваща въобще. Докато не се извади.

„ Когато се сложи имплантът, организмът образува към него капсула, когато имаме една спонтанна конструкция и скъсване, този гел не потегля към гърба, към кръста, към корема, или десния крайник. Той седи там ”, изясни доктор Георгиев.

Силиконовите импланти в България е внасял французинът Седрик Жоакимсман. Внасял ги и в Румъния и Словакия. До експлоадирането на силиконовия скандал през 2010.

„ Този скандал унищожи бизнеса, който бях основал. Бизнес, който беше оценен за над 1 млн. евро ”, декларира Седрик Жоакимсман. „ Тези импланти си имат позволение, имат си маркировка, те са медицински произведения от най-голям клас, клас 3, това е все едно пейсмейкър ”.

„ Имплантът си идва с паспортите, с какво един хирург може да разбере, че това нещо има проблем? По никакъв метод ”, изяснява доктор Николай Георгиев.

„ Вярвах в тези импланти. Промотирах ги със сърце и религия ”, декларира Жоакимсман.

Гаранция за сигурността на имплантите е дала немската компания за сертификация и качество „ Tüv ”. Гарант за качество на редица марки коли, както и нуклеарни централи.

След експлоадирането на абсурда и ликвидацията на компанията, от документите излиза наяве, че „ PIP ” е спестявала към 1 милион евро годишно с индустриалният гел. Или по 8 евро на имплант.

Съветът на хирурзите е унищожаване на имплантите незабавно.

Всяка жена, която е била с подправения силикон може да потърси правата си посредством групово дело. Като съди компанията, която е сертифицирала силикона като безвреден.

До момента 99 българки са получили отплата. Тя е сред 3 и 10 хиляди евро.
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР