До 20 май земеделските стопани могат да кандидатстват за получаване

...
До 20 май земеделските стопани могат да кандидатстват за получаване
Коментари Харесай

До 20 май земеделците кандидатстват за подпомагане за Covid щети

До 20 май земеделските стопани могат да аплайват за приемане на подкрепяне поради вреди, породени от Covid пандемията. Документи ще се одобряват в общинските служби по земеделие. Бюджетът е 143,5 милиона.

Животновъдите ще получат 79 милиона от общия бюджет. Останалите пари са за производителите на плодове, зеленчуци и маслодайни рози.

Ясни са и ставките за обособените животни и култури. Най-голяма е финансовата помощ за месодайните крави по селекционен надзор - за тях стопаните ще получат по 198 лв. на глава. Подпомагането за овцете е минимум - 21 лв. на глава.

Пчеларите ще получат по 13 лв. на пчелно семейство. В растениевъдството най-сериозна е помощта за оранжерийното произвеждане на домати, пипер и краставици в отопляеми оранжерии - по 12 233 лв. на хектар.

Виненото грозде и оризът получават най-малка помощ - по 200 лв. на хектар.

След привършване на приема на заявки и разпределение на бюджета по браншове, ако остане запас, той ще бъде преразпределен с коефициент в съответното направление. При дефицит в границите на избрания запас по браншове, избраната сума ще бъде редуцирана. От фонд " Земеделие " се ангажират Covid поддръжката да бъде платена до 15 юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР