До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък

...
До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък
Коментари Харесай

До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от АМ Хемус“

До 20 март ще стартира действителното строителство на новия сектор от автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до пътен възел „ Боаза “, заяви в Ловеч министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

 © Българска телеграфна агенция
По думите му, проектирането на трасето от 9,3 км. към момента тече, а построяването му би трябвало да бъде приключено за година и половина. Нанков добави, че сега се прави проектирането и геологията в сектора сред пътен възел „ Боаза “ и разклона за Ловеч и Плевен от път II - 35. Строителството на трасето с дължина 52 км. ще бъде разграничено на три стадия. В средата на годината ще бъде оповестена публичната поръчка за избор на реализатор.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: С това планиране променихме параметрите на авто-магистралното трасе. Проектната скорост е 120 км. / ч., само че разрешената скорост ще е 130 км./ч.
Той добави, че по този метод от държавния бюджет, от който се финансира строителството на автомагистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лв.. Според Нанков с новото планиране се икономисва градежът на седем моста и три тунела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР