До 2 години страната ни трябва да увеличи двойно количеството

...
До 2 години страната ни трябва да увеличи двойно количеството
Коментари Харесай

За по-чиста природа: До 2 г. трябва да удвоим преработените пластмасови бутилки

До 2 години страната ни би трябвало да усили двойно количеството рециклирани пластмасови бутилки.

В дните преди акцията " Да почистим България дружно " ви описваме за дейностите за по-чиста природа.

Зеленко и Министерство на околната среда и водите изпратиха 40 000 чувала в цялата страна за самодейността „ Да почистим България дружно “

В това заведение са приели преработването като задача - за седмица събират към половин звук боклуци за преправка и имат екозвезда за това.

" То се оказа, че това е и наслаждение за нас, че можем да сме проводници на обществено значима акция. Знаете, че човек когато се грижи за нещо, хората се свързват прочувствено с този акт ", сподели Гергана Добрева.

Тази година най-голямата доброволческа акция у нас ще се организира на 16 септември

Целта на екозведите е да подтиква заведенията да рециклират - до 2025 година 77% от пластмасовите бутилки би трябвало да се преработват. В момента се рециклират едвам 40%. Инициативата е безвъзмездна.

" Ние предлагаме на заведенията обслужване на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. Към момента на месечна база събираме над 100 хиляди бутилки, нашият блян е да достигнем 500 хиляди, а за какво не и да ги надминем ", сподели Стоян Георгиев, специалист в партньорска организация.

От Столичната община припомнят - обектите са задължени да събират отпадъците разделно.

През целия рибарски сезон, с изключение на риба, те ще вадят от морето и отпадъци

" Все по-малка е частта на тези, които смесват с битови боклуци. Инспекторите вършат инспекции, и където не се случват нещата - има и наказания. Юридическите лица се глобяват с санкция от 1400 до 4000 лева ", сподели Таня Асенова.

" Тате ми дава хартия и пластмаса. Аз отивам при разграничителните контейнери и ги поставям на предопределените за тях кофи ", сподели Марк-Антоний.

На 16 септември те ще се включат в самодейността на bTV „ Да почистим България дружно “

В момента огромна част от модифицираната пластмаса се употребява за облекла. Целта на преработването е старите бутилки ще се трансфорат в нови.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР