До 2,7 млн. потребители на Фейсбук в Европейския съюз са

...
До 2,7 млн. потребители на Фейсбук в Европейския съюз са
Коментари Харесай

2,7 млн. потребители на Фейсбук в ЕС засегнати от злоупотребата с лични данни

До 2,7 млн. консуматори на Facebook в Европейския съюз са наранени от злоупотребата с персонални данни, потвърдиха от компанията в писмо до Европейска комисия.

Представители на Facebook и на Комисията ще продължат диалозите по тематиката идната седмица. Двете страни ще обсъдят и новите правила за персоналните данни на Европейски Съюз.

От 25 май в Европейски Съюз влизат в действие спомагателни правила, съгласно които при нарушаване на условията за предпазване на персонални данни сдруженията може да бъдат санкционирани с до четири % от техния международен годишен оборот.

От идващия месец сдруженията, обработващи персонални данни в Европейски Съюз, ще би трябвало да получават експлицитното единодушие на своите клиенти да събират тези данни и то с ясно посочена цел, включително в случай че дават данните на трета страна.

По-рано стана ясно, че персоналните данни на 87 милиона консуматори, основно в Съединени американски щати, са изтекли към политическата консултантска компания " Кембридж аналитика ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР