До 18 часа в община Асеновград са постъпили над 60

...
До 18 часа в община Асеновград са постъпили над 60
Коментари Харесай

Бури и порои вилняха в страната

До 18 часа в община Асеновград са постъпили над 60 сигнала след миналата пролетна стихия с ураганен вятър и пороен дъж, оповестиха за " Марица " от отдел " Връзки с обществеността ".

Бедствието траяло малко повече от час. Сигналите са най-много за наводнени избени пространства, гаражи, фризьорски салони, заведения, аптеки, зоомагазин. Има два сигнала за скъсани кабели. Предадено е към този момент на EVN. Наводнени са и общински обекти и здания. 

В централната градска част е имали спирания на електричеството. Дъждът спрял към 17 часа и към този момент ситуацията се възстановява. 

Екипи разчистили улиците от повлечените от водата парчета и пясък. Движението все още е обикновено по пътните артерии. Няма данни за бедстващи хора в града и обитаемоте места в общината.

Мощна стихия се развихри и в Пловдив. Силен дъжд, гръмотевици и вятър доведоха до внезапна промяна на климата, само че и до провали.

Масивен клон се счупи и падна пред колите на бул. " Свобода ", тъкмо до светофара с бул. " Васил Априлов ", видя кореспондент на " Марица ". Само шансът е оказал помощ да не се стовари върху някой от чакащите водачи или минувачи. 

Призовават се водачите да бъдат доста деликатни зад кормилото и да се движат със съобразена скорост. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР