До 14 ч. на територията на община Русе бяха събрани

...
До 14 ч. на територията на община Русе бяха събрани
Коментари Харесай

Почти два тона отпадъци събраха русенци още преди края на кампанията „Да изчистим България заедно“

До 14 ч. на територията на община Русе бяха събрани съвсем 2 тона боклуци в границите на акцията на БТВ „ Да почистим България дружно “.

Над 50 чиновници на общинската администрация също се включиха в самодейността, като почистиха междублоковите пространства и детските площадки в Широкия център, кв. Възраждане и Младежкия парк.

„ Не бива и не можем да разчитаме на националната акция, с цел да пазим общия ни дом чист. Трябва да го вършим всекидневно. Това демонстрира грижата и любовта ни към него “, сподели кметът Пенчо Милков. Той също се включи в акцията, като почиства с жители и доброволци от съдружие „ СъГраждани “ Парка на възрожденците. Сред най-често срещаните отпадъци  се оказаха фасове и мокрите кърпички, които се разграждат приблизително за над 100 години. Не липсваха и пластмасови бутилки от вода и безалкохолни питиета, кенчета и пластмасови опаковки, които елементарно могат да бъдат изхвърлени в цветните контейнери, а по-късно и рециклирани. Събраните боклуци от акцията бяха извозени от сметосъбиращата компания „ НЕЛСЕН непорочност “ ООД.

Съгласно дадените инструкции от Министерството на околната среда и водите няма да бъдат начислявани такси за събраните и депонирани боклуци от самодейността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР