До 1 ноември тази година всички административни структури в България

...
До 1 ноември тази година всички административни структури в България
Коментари Харесай

От 1 ноември администрациите ще трябва да си общуват само електронно

До 1 ноември тази година всички административни структури в България ще бъдат задължени да поддържат връзка единствено електронно. Това даде обещание вицепремиерът Томислав Дончев по време на на XIII Годишна среща на локалните управляващи, проведена от Националното съдружие на общините в България.

Не е по никакъв начин елементарно да решаваш проблемите на хората " в действително време ", само че имам вяра, че напъните на държавното управление за създаване на електронно ръководство в България са крачка в вярната посока, сподели Дончев, представен от държавната пресслужба.

По време на полемиката с ръководителите на общините и с ръководителя на Държавната организация " Електронно ръководство " Атанас Темелков стана ясно, че към днешна дата 220 общини са действителни участници в системата за електронен продан на документи.

За съпоставяне, към август 2018 година едвам 49 общински администрации употребяват RegiX, като имат достъп до 63 съществени регистъра и опция за 169 разнообразни видове информации. Дончев прикани общинските администрации да стартират все по-активно да употребяват системата за ускорение и улеснение на административното обслужване и добави, че всеки ден се подхващат дейности по присъединение на нови регистри.

Като изключително значим приоритет Дончев открои отбраната на сериозните бази данни на администрациите и основната ролята на хранилището за аварийни копия в Държавния хибриден облак, основано по самодейност на държавното управление през лятото. Хранилището в Основния център за данни на електронното ръководство (ОЦДЕУ) ще бъде пуснато в употреба до края на 2018 година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР