Дните, в които САЩ диктуваха на арабския свят и войните,

...
Дните, в които САЩ диктуваха на арабския свят и войните,
Коментари Харесай

Американските санкции убиват сирийския народ

Дните, в които Съединени американски щати диктуваха на арабския свят и войните, проектирани от Вашингтон за промяна на режими в Близкия изток, завършиха, написа Стивън Сахиуни.

Стотици сирийски мъже, дами и деца се удавиха рано в сряда в Средиземно море край крайбрежията на Гърция след потъването на египетски траулер, пътуващ за Италия. Наричат го една от най-смъртоносните произшествия с мигрантски транспортен съд в Средиземно море.

Около 750 души бяха натъпкани в лодката, с дами и деца под палубата, което може би е повода всичките 104 оживели да са млади мъже. 78 тела бяха открити на 75 километра от Каламата, Гърция.

Девет египетски трафиканти на хора бяха задържани в Гърция и упрекнати като част от мрежа за контрабанда, която се популяризира във Фейсбук. Рекламите дават обещание по-добър живот в Европа и таксуват сред 5000 и 6000 $ на човек.

Но Гърция също е упреквана от своя страна, защото те следиха кораба, само че по този начин не започнаха стъпки да спрат кораба и да разтоварят пасажерите.

Гърците споделят, че са общували с кораба и той е изискал да му бъде разрешено да продължи да плава към Италия. След прекъсването на мотора пасажерите изпадат в суматоха, а внезапните им придвижвания карат кораба да се преобърне и потъне.

Санкциите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Сирия са отговорни. В Сирия няма война. Бойните полета дълго време мълчат в Сирия, само че в Сирия не е разрешено възобновяване или реорганизация, защото глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз попречват всякакво възобновяване или задгранични вложения в планове за възобновяване.

Инфраструктура, лечебни заведения, домове, учебни заведения, заводи и компании са оставени да чакат глобите да бъдат вдигнати за поръчки на части и доставки от чужбина, с цел да стартира дългият развой на възобновяване от офанзивата на Съединени американски щати и НАТО против Сирия за промяна на режима, която завърши на неуспех.

Западните медии лъжат, когато неведнъж споделят на западната си аудитория, че в Сирия бушува жестока революция и хората напущат в боязън за живота си и това е повода за мигрантската рецесия. Това е погрешно.

От Алепо, Дамаск, Хомс и Латакия пътищата са чисти и отворени, по улиците няма бойци и контролно-пропускателни пунктове и даже има туристи, които идват, с цел да посетят религиозни и исторически места.

Западните медии би трябвало да убедят публиката си, че западните външни политики, предопределени да основат обезсърчение в Сирия, не са отговорни. Това са западните наказания, въведени от демокрациите, които държат сирийците безработни и без каквато и да е мрежа за обществена отбрана, хората са принудени да рискуват живота си, с цел да изхранват фамилиите си вкъщи.

Малката провинция Идлиб, регион за развъждане на маслини в северозападната част, е под контрола на Хаят Тахрир ал Шам, терористична група към Ал Кайда, подкрепяна от Организация на обединените нации, Съединени американски щати, Европейски Съюз и филантропичната помощ от Запада, само че там има единствено 3 милиона цивилни, до момента в който останалата част от страната държи 15 милиона.

Хората, които напуснаха Сирия на корабите, не бяха от Идлиб, тъй като всичките им потребности са задоволени там и даже имат благоприятни условия за бизнес в тази област, тъй като Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз поддържат това население.

В четвъртък Европейски Съюз беше хазаин на донорска конференция за сирийските бежанци в Турция, Ливан и Йордания. Бяха обещани 2,1 милиарда $, само че единствено сирийците, живеещи в терористичния анклав Идлиб, или тези, които живеят в лагери в прилежащи страни, ще се възползват.

Европейски Съюз няма да изпрати и 1 евро в Дамаск за 15-те милиона сирийци, които страдат от глобите и обмислят пътешестване, което може да приключи с удавяне.

Сирийците, заминаващи на обезверени и рискови морски пътувания към Европа, са стопански мигранти. Те бягат от бедността, наложена им от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Те търсят приходи, тъй като предходните им работни места са им отнети от терористи, които са влезнали от Турция и са демонтирали машините на фабриките и са ги отнесли в Турция, където сътрудници, близки до турския президент Ердоган, са възстановили фабриките там и са наели сирийски бежанци на заплати надалеч под минимума на синдикатите на турските служащи.

Сирийската стопанска система е в колапс и валутата е девалвирана. Това, което струваше 100 сирийски лири (SL) през 2011 година, в този момент коства 10 000. 1 $ се равняваше на 50 SL, а в този момент варира сред 8 000 и 9 000 SL.

Заради глобите сирийските търговци са възпрепятствани да поръчват даже най-основните артикули като фабрични материали и строителни артикули. В един миг химиотерапевтичните медикаменти бяха невъзможни за поръчване заради боязън на задграничните производители от глобите на Съединени американски щати.

Поради банковите наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Сирия, на търговците е неразрешено да изпращат заплащания от Сирия към компании в чужбина. Пристанището в Латакия не работи, вместо да кипи от активност за възобновяване на живота.

Мирните договаряния в Астана скоро ще се проведат в Казахстан на 20-21 юни. Заместник-министрите на външните работи от Сирия, Иран, Русия и Турция ще обсъдят проекти за нормализиране сред Турция и Сирия, както и пътна карта за политическо решение на сирийската рецесия.

Дамаск обаче упорства, че нормализацията не е допустима, до момента в който Турция военно окупира региона по северната граница. На 10 май министрите на защитата и на четирите страни се срещнаха в Москва и получиха задача да разработят пътна карта, която ще бъде разисквана на идната среща.

На 14 юни съветският заместител външен министър Михаил Богданов сподели, че пътната карта за нормализиране на връзките сред Анкара и Дамаск към този момент е подготвена за разискване в Астана.

Женевският кротичък развой за Сирия е заседавал неведнъж, само че в никакъв случай не е реализирал триумф. Експертите показват обстоятелството, че срещите в Женева са подбудени от настояванията на Вашингтон, който има за цел Сирия да остане разрушена и невъзстановена от глобите на Съединени американски щати.

Въпреки това Геир Педерсен, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Сирия, изрази оптимизъм на срещата в Астана, само че Съединени американски щати може да му попречат да реализира какъвто и да е прогрес, който идва от Астана.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше част от американската офанзива против Сирия през 2011 година, проведена от президента Обама, до момента в който Байдън беше вицепрезидент.

Когато Сирия и Турция бяха наранени от земетресение от 7,8 на 6 февруари, Кралство Саудитска Арабия побърза да достави филантропична помощ за Дамаск за жертвите в Латакия и Алепо, двете най-тежко наранени зони в Сирия.

Съединени американски щати, Европейски Съюз и други западни филантропични групи избраха прецизно да изпратят помощ на 3-те милиона под терористичен надзор в Идлиб, като подминаха 15-те милиона сирийци, които в никакъв случай не са получавали даже един самун от Съединени американски щати.

На 10 март Саудитска Арабия и Иран подписаха съглашение за нормализация с посредничеството на Китай. Това беше политическо земетресение, усетено в целия Близък изток, защото двамата някогашни врагове сплотиха ръцете си, с цел да работят за мир и разцвет в района.

В резултат на новооткритото съдействие Саудитска Арабия протегна ръка към Сирия и се състоя среща, която видя сирийския президент назад в Арабската лига и бяха открити посолски функционалности сред двете страни.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман има план „ Визия 2030 “, който се основава на мира и стабилността в района, и той прикани за преустановяване на задгранична интервенция и подстрекавани прокси войни.

Саудитска Арабия твърдо пое самодейността за намиране на спокойно политическо решение за сирийската рецесия и е подготвена да работи с Китай, Русия и Иран, с цел да извърши задачите си.

Дните, в които Съединени американски щати диктуваха арабския свят и войните, проектирани от Вашингтон за промяна на режими в Близкия изток, завършиха. Саудитска Арабия наема нов курс и те изискват безпрепятствено корабоплаване над спокойни води.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР