Дните на рок-звездата приключиха, гласи заглавието на португалския в. Диариу

...
Дните на рок-звездата приключиха, гласи заглавието на португалския в. Диариу
Коментари Харесай

Консерваторите спечелиха изборите във Финландия, досегашните управляващи са на трето място

" Дните на рок-звездата завършиха ", гласи заглавието на португалския в. " Диариу ди нотисиаш " за изборите във Финландия, оповестявайки загубата, претърпяна от министър-председателката Сана Марин против десноцентристките сили.

Консервативната Национална съдружна партия (НКП) завоюва победа на оспорваните парламентарни избори във Финландия, крайнодясната партия " Финландците " получи рекордното второ място, а социалдемократите на министър-председателя Сана Марин приключиха на трето.

" Въз основа на този избирателен резултат ще стартираме договаряния за сформиране на държавно управление във Финландия ", съобщи водачът на НКП Петери Орпо. Той ще може да избира дали да ръководи с Марин или с крайнодесните като сътрудници. Той има различия и с двете по някои тематики.

Консерваторите завоюваха след акция, доминирана от стопанската система, отбелязва френският в. " Монд ". Лидерът на НКП акцентира на тематиката за държавния дълг, който той даде обещание да понижи посредством редуциране на обществените разноски. В резултат неговата партия означи максимален растеж (3,6 пункта) и завоюва осем нови места в Народното събрание.

Самият Орпо е ненапълно отегчителен политик, без интернационален престиж - профил, който контрастира с този на сегашния водач на социалдемократите.

В следизборната си тирада Сана Марин поздрави спечелилите, само че означи усъвършенстване що се отнася както до гласовете за своята партия, по този начин и в планувания брой депутати. " Това е в действителност положително достижение, макар че през днешния ден не приключих преди всичко ", сподели тя пред поддръжници в Хелзинки.

" Демокрацията проговори, финландският народ даде своя глас, а празникът на демокрацията постоянно е нещо прелестно. Имаме съществени учредения да се радваме на този резултат ", добави Сана Марин.

Лидерът на НКП Петери Орпо съобщи пред публичната телевизия, че резултатът е " огромна победа " и увери, че неговата страна ще остане солидарна с Киев по време на неговия мандат.

" Първо към Украйна: ние сме до вас, с вас ", съобщи Орпо на събитието по случай успеха на изборите. " Ние не можем да приемем тази ужасна война. И ще създадем всичко, което е належащо, с цел да помогнем на Украйна, на украинския народ, тъй като той се бори за нас. Това е ясно. "

" А посланието към Путин е: махнете се от Украйна, тъй като ще загубите ", добави евентуалният предстоящ министър председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР