Дни след официалния си старт първият в Източна Европа Институт

...
Дни след официалния си старт първият в Източна Европа Институт
Коментари Харесай

Институтът за компютърни науки и изкуствен интелект вече обяви отворени позиции

Дни след формалния си старт първият в Източна Европа Институт за компютърни науки и изкуствен интелект ( " Инсайт " ) към този момент разгласи отворени позиции. Институтът се финансира от страната, частни интернационалните компании и представители на българския бизнес. Целта е България да заеме своето място на международната карта за проучвания в региона на изкуствения разсъдък.

Между 200 и 250 докторанти и постдокторанти търси новият институт.  Между 25 и 30 от тях ще са откриватели. Отделно в него ще могат да се образоват магистри. Условията към този момент са оповестени на уеб страницата на Института за изкуствен интелект. Част от докторантските стипендии стартират от 40 000 лв..

Институтът може да форсира промени в българското законодателство, което да позволи степен " лекар " да се придобива посредством работа по научноизследователски план.

Очаква се при започване на септември да бъдат назначени първите учени на цялостен щат.

Тенко Николов от българската уеб хостинг компания-партньор на плана изясни смисъла му по този начин:

" Инсайт " ще помогне да има от ден на ден високотехнологични водачи тук в България, които освен ще останат и ще работят тук, а и ще спомогнат за това да има от ден на ден компании като нас, които от една дребна страна в Източна Европа да могат да допринесат за едно по-добро бъдеще ".

" Google " също ще поддържа основаването на новия Институт в България. Вицепрезидентът на Google рисърч и началник на отдела за изкуствен интелект лекар Джеф Дийн изяснява:

" Подкрепяме този план, освен тъй като Източна Европа е натурален хъб за гении в региона на изкуствения разсъдък. Но и тъй като институтът е образец за съдействие сред държавно управление и частни компании. А новите хрумвания са ни нужни, с цел да продължим проучванията на изкуствен интелект ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР