Дни след Нова година хората във Ветово станаха свидетели на

...
Дни след Нова година хората във Ветово станаха свидетели на
Коментари Харесай

Кметът на Ветово: Има опасност от ново свличане на земна маса

Дни след Нова година хората във Ветово станаха очевидци на срутване на земна маса и сриване на част от улица. Близо 500 метра от улицата в обитаемото място е компрометирана, защото е свлечена огромна земна маса на пътя. Хората се опасяват да останат в къщите се.

„ Всеки ден пътувам до Русе, с цел да дремя . Страхувам се. Видях свличането, всичко беше повлечено- цимент, дървета. Не ми се мисли какво щеше да е, в случай че имаше хора на пътя в този миг ”, споделя един то очевидците пред.

Според представители на ВиК приключване, породено от счупена тръба на водопровода , е съществена причина за случая.

„ Във водопровода има огромни кухини , които не са в резултат на повредата. Информираха ни за теча следобед, установихме, че то е от счупена тръба ”, допълват от там.

Кметът Мехмед Мехмедов е безапелационен, че заплахата за хората към момента е действителна.

„ Има заплаха от ново срутване на земна маса , изключително в случай че завали. Очакваме през днешния ден специалисти да обследват мястото и да предложат незабавен вид за подсилване на свлачището. Това обаче би трябвало да се случи до няколко дни, казусът е сериозен. Опасност има освен за двете къщи, които бяха наранени от случая, само че и за останалите по улицата. Улицата е запълвана преди повече от 20 години, като осъществяването не е съгласно съответния норматив ”, сподели още градоначалникът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР