Дни, след като представиха рекордния си трансфер - Филипе Коутиньо

...
Дни, след като представиха рекордния си трансфер - Филипе Коутиньо
Коментари Харесай

"Барса" си купи и колумбийски защитник

Дни, откакто показаха рекордния си трансфер - Филипе Коутиньо (160 млн. евро), от " Барселона " оповестиха и второто си ново попълнение за летния трансферен прозорец.

Става дума за колумбийския бранител на " Палмейрас " Йери Мина.

Медиите в Испания настояват, че двете страни са се споразумели за трансферна сума от порядъка на 12,3 млн. евро. Не се оповестява дали в тази сума влиза и отплата за колумбийския клуб " Санта Фе ", където Мина е почнал професионалната си кариера.

Prximamente...
#BeBarça pic.twitter.com/P1dvuoABP4
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) January 11, 2018

Футболистът, който е на 23 години, е подписал персонален контракт за четири години, а освобождаващата уговорка е 100 млн. евро.

Йери Фернандо Мина Гонсалес, както е цялостното име на футболиста, е висок 195 см и беше трансферна цел на Ернесто Валверде още през лятото, само че тогава до договорка не се стигна. Той започва кариерата си в " Депортиво " Пасто, само че играе единствено като младеж и дилетант, след което през 2014-а година се мести в " Санта Фе ". Към момента е записал 9 мача и е вкарал 3 гола с националната фланелка на Колумбия.

Интересното е, че като младеж не е правил усещане и в никакъв случай не е викан в юношеските национални тимове. Едва през 2016-а година го викат в младежкия народен тим до 23 години за присъединяване в олимпийските футболни квалификации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР